MIOTA | İşternet

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

IOTA

MIOTA Coin (IOTA)

MIOTA Coin (IOTA), kripto borsalarında gezinirken, en azından bir kere de olsa karşınıza çıkmış olması yüksek bir projedir.

İsmi gibi karizmatik niteliklere sahip MIOTA Coin (IOTA)’ya yatırım yapmadan önce hakkında bilgi almak isteyen herkesi bu makalemize davet ediyoruz.

İşte bu makalede, IOTA hakkında nedir, nasıl çalışır, kim tarafından ortaya atılmıştır gibi merak edilenleri sizin için detaylıca analiz etmeye çalışacağız.

IOTA’nın antik Yunan dilinde “dokuz” kelimesine karşılık geldiğini biliyor muydunuz? Hadi gelin o zaman adı dokuza çıkmış ve sekize indiremeyeceğiniz bu coini birlikte mercek altına alalım!

İçindekiler

  1. MIOTA  (IOTA) Nedir?
  2. IOTA Coin Nedir?
  3. MIOTA Coin (IOTA) Amacı ve Whitepaper
  4. MIOTA Coin (IOTA) Kurucusu Kim?
  5. Piyasada Kaç MIOTA Coin (IOTA) Coin Var?
  6. MIOTA Coin (IOTA) Nasıl Çalışır?
  7. MIOTA Coin (IOTA) Neden Önemlidir?
  8. MIOTA Coin (IOTA) Kullanım Alanları
  9. MIOTA Coin (IOTA) Nasıl Saklanır?

 

MIOTA Coin (IOTA) Nedir?

MIOTA coin (IOTA), aslında bir Internet of Thing (IoT) konseptinde işleyen bir projedir. Nesnelerin interneti veya şeylerin interneti (IoT) şeklinde çevirebileceğimiz sektörlerde faaliyet gösteren MIOTA coin (IOTA): merkeziyetsiz, ölçeklenebilir, modüler ve işlem komisyonları barındırmaya bir kripto para birimi şeklinde betimlenebilir.

Bu kripto para biriminin özellikleri arasında, Tangle ismiyle bir inovasyon teknolojisi göze çarpmaktadır. İşte MIOTA Coin (IOTA) kripto parasına dair bu dikkat çekici özellikleri sizin için derledik...

IOTA Coin Nedir?

IOTA Coin nedir? Bu sorunun cevabı aslında, BTC ile yükselen blockchain teknolojisinin uygulanabilir ve değerli olduğunun ispatı doğrultusunda şekillenmektedir. Şöyle ki, IOTA coinİn varlığı günümüzde ivme kazanan teknolojilerin sorunları ve çözüm vaadleri ile doğrudan ilintilidir.

Bu noktada IOTA’nın amacı hedefe odaklı ve blockchain dışı, ücretsiz kripto transferleri odağında ilerlemektedir. Bunun için önerisi ise “nasıl çalışır?” başlığında inceleyeceğimiz Tangle teknolojisidir.

IOTA sayesinde çok küçük miktarlarda bile işlem ücreti alınmadan hızlı transferler gerçekleştirmek mümkündür.

MIOTA Coin (IOTA) Amacı ve Whitepaper

MIOTA’nın ne olduğuna dair; oldukça temel ama bir o kadar da kapsayıcı bir açıklama yapmak gerekirse, yakın gelecekte yaşamlarımızın kesintisiz biçimde ortasında olacak olan akıllı nesnelerin verilerini kripto şeklinde transfer edebilen bir coindir denilebilir.

Bu temel odak doğrultusunda projenin teknik dokümanı (MIOTA’nın whitepaper’ı), amaçları ve hakkında bilgileri sonraki başlığımızda sizin maddeledik.

MIOTA Whitepaper ve Bilgiler

  • Nesnelerin interneti üzerinden ilerleyen MIOTA coin, kapsadığı akıllı cihazların verilerinin transferi üzerinden kazanç amaçlı bir projedir.
  • Ev, iş yeri ya da eğitim kurumu farketmeksizin özel bir alanda kullanılan bir fırın veya bulaşık makinesi düşünün (veya bir Tesla aracı). Farkına varmasak bile günlük hayatımıza entegre olacak bu akıllı cihazlar birçok veri üretimi yapabilecektir.
  • Kullanım süreleri, elektrik harcamaları, tasarruf ya da teknik detaylar bu verilerin başlıcalarıdır.
  • Bu verilerin aynı cihazları kullanacak kişilere ve kullanılacak cihazlara transferi hem yeni kullanıcıların bilgi sahibi olmasını hem de sistematize bir şekilde bilgi üretimi kolaylaştıracaktır.
  • Bu doğrultuda IOTA token, kendi kullanıcılarına, işlemlerini yürütebilmek adına iki işlemli doğrulama gerektiren eşsiz bir mutabakat algoritması içermektedir.
  • Kripto para piyasalarına 2015 yılında giriş yapmıştır.
  • Sorunsuz ve ölçeklenebilir dağıtılmış bir defter şeklinde olan tasarımı, sorunsuz veri ve değer aktarımını desteklemek için dizayn edilmiştir.
  • Akıllı nesneler üreten şirketler bu teknolojiye oldukça ilgi göstermiştir.
  • Bu şirketlerin arasında en bilinenleri: Fujitsu, Nissan ve Bosch şirketleridir.
  • MIOTA token ağına katılan yeni şirketler oldukça, bu kripto değerin fiyatlarında da yükselmeler görülmektedir.

MIOTA Coin (IOTA) Kurucusu Kim?

MIOTA projesinin arkasında dört önemli isim bulunmaktadır. Kurucuların bile dört farklı isim olduğu düşünülürse, projenin arkasında çalışan ekiplerin kalabalığını öngörmek çok zor olmaz.

2015 yılında “geleceğe dönüş” filminden fırlamış gibi görünen bu nesnelerin interneti konseptinin arkasındaki isimleri şunlardır: Dominik Schiener, Sergey Ivancheglo, David Sønstebø ve Dr. Serguei Popov.

Piyasada Kaç MIOTA Coin (IOTA) Coin Var?

Bilindiği üzere sadece iki şey sonsuzdur: birincisi evren, ikincisi ise zaman geçtikçe insan medeniyetinin kullanacağı akıllı cihazların sayısı.

Haliyle her yeni gün en az yüzlerce akıllı cihaz, araç, ev insanlığın hizmeti için piyasaya sürülüyor ve kullanıma başlanıyor. Bu kadar sonsuz bir üretimin gelecekte yaratacağı veri akışı için üretilen bir teknolojinin arzı da haliyle az olamaz. Tabi sonsuz daé

Bu nedenle IOTA token arzı toplamda 2 milyar 800 milyon gibi üst perdeden belirlenmiştir. Bu toplam arzın hepsi ise tıpkı robot süpürgeler dünyanın dört bir yanına dolaşıma sokulmuştur.

 

MIOTA Coin (IOTA) Nasıl Çalışır?

IOTA ‘nın nasıl çalıştığına dair atlanmaması gereken en önemli nokta Tangle teknolojisi ve çift doğrulamalı işlem süreçleridir. Hem bu Tangle teknolojisini hem de çalışma prensiplerini gelin birlikte inceleyelim.

Tangle ve Çalışma İlkeleri

  • IOTA öncelikle Blok zincir ağlarına yerine Tangle ismiyle anılan, kimliksiz ve merkezi olmayan bir dağıtım şeması kullanır.
  • Bu kullanımdaki gaye ise veri aktarımının doğasıyla uyumludur.
  • Elinde IOTA bulunduran her yatırımcı kendisinden önceki iki işlemi onaylar ve sistem bu döngüde işlemeye devam eder.
  • Aktarım ve transfer eylemlerinde işlem maliyeti bulunmaz.
  • BTC'ye göre işlem süreleri kısa ve aktarım hızları da oldukça yüksektir.
  • IOTA blockchain kullanmadığı için işleyişinde bloklar ve madencilik bulunmamaktadır.
  • IOTA kullanıcılarına Tangle vasıtasıyla, küresel blockchain yerine dolaysız bir ağ üzerinden veri aktarımı yapabilmesi için alternatifler sunmaktadır.
  • Bir kullanıcı; aralarında transfer işlemi yapmak istediği iki farklı nesneyi birbirine, doğrulanmış ve güvenli iletişim kanalları açarak bağlayabilir.
  • IOTA vasıtasıyla, bağlantı kanalları üstünde transfer yapılacak bütün veriler tamamen doğrulanır ve sonrasında da olası saldırılara karşı çeşitli koruma protokolleri ile güvenliği sağlar.
  • Kullanıcıların işlem gerçekleştirebilmek için diğer işlemlerin onayı üzerinde çalışmaları elzemdir.
  • Bu nedenle de bir işlem yapacak tüm kullanıcılar, dolaysız ağın güvenliğine katkıda bulunurlar.
  • Açık kaynak kodlu ve eşsiz dağıtılmış defter modeline sahip Tangle, dahilindeki her işlemi ya da veri aktarımı sürecini, her biri iki önceki işlemde onaylanan bir zincir oluşturur.

MIOTA Coin (IOTA) Neden Önemlidir?

IOTA önemlidir çünkü:” Yahu ne güzelmiş bir tane de bizim eve alalım bu robot süpürgeden veya akıllı buzdolabından.” Şeklindeki düşünceler en az bir kere aklımızdan geçmiştir.

Her yerin ve her nesnenin akıllı ve internet sahibi olduğu milenyum çağında, nesnelerin bağlantılarını kuran ve artan güvenlik ihtiyacını karşılayan bir proje olarak IOTA’nın amaçları dahil, kendinden menkul bir kıymeti olduğu kimse reddemez.

Ayrıca kendi ağına kattığı Microsoft, Bosch, Fujitsu ve Nissan gibi dev şirketlerin kullanıma aldığı bir teknolojinin kendi önemini ispatladığı argümanı da oldukça geçerlidir.

MIOTA Coin (IOTA) Kullanım Alanları

MIOTA tokenin kullanım alanlarını birkaç maddede sıralayabiliriz:

  • Öncelikle oldukça büyük borsalarda listelenmiş bir kripto para birimi olarak günlük tradeler ve spekülasyon üzerinden para kazanmak için kullanılabilir.
  • İkinci olarak veri aktarımında ve değer transflerinde rahatlıkla kullanılabilir. Hem de çok düşük işlem ücretleriyle.
  • Akıllı cihazlarımızı, ya da farklı kişiler tarafından kullanılan aynı akıllı nesne ürünlerini birbirlerine bağlyabilirsiniz.
  • Veri satmayı olanaklı hale getirerek, güvenli biçimde pasif gelir elde edebilirsiniz.

MIOTA Coin (IOTA) Nasıl Saklanır?

Her yeni kripto para birimi gibi MIOTA Coin yani kısaltması IOTA olan tokenlerin de popülerliği gün geçtikçe artmaktadır.

Binance gibi küresel kirpto piyasalarında listelenmesi hem kolay ulaşılabilirlik hem de hızlı alım satım işlemlerine olanak sağlarken aynı zamanda cüzdanlarda saklama fırsatı da sunar.

Binance spot cüzdanlarınızın yanı sıra Ledger gibi akıllı donanım cüzdanları ya da mobil yazılım cüzdanları seçenekleri de IOTA saklayarak geleceğin teknolojisine yatırım yapma fırsatları sunar.

Artık her insan internette yer kaplıyor, sırada nesnelerin interneti var diye düşünüyorsanız, zaman kaybetmeden siz de IOTA evrenine göz atın.

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM